Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.

Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.

Un proces eficient de planificare include evaluarea obiectivelor corporative pe termen lung.

Planificarea este procesul de evaluare a obiectivelor unei organizații și crearea unui plan de acțiune realist și detaliat pentru îndeplinirea obiectivelor respective . Planificarea va avea ia vedere strategiile corporative pe termen scurt și lung. Etapele de bază ale procesului de planificare implică crearea unei foi de parcurs care conturează fiecare sarcină pe care compania trebuie să o îndeplinească pentru a-și îndeplini obiectivele generale.

Principiile de bază ale planificării:

1. Principiul angajamentului:

 Planificarea nu este o sarcină ușoară. Deci, ajutorul necesar trebuie luat de la experți. Întreprinderea trebuie să fie gata să epuizeze resursele disponibile pentru realizarea unui plan.

2. Principiul factorului limitant:

Un plan implică factori variați de importanță diferită. Acest principiu implică faptul că trebuie pus mai mult accent pe acel factor care este rar sau limitat în ofertă sau extrem de costisitor. Acest lucru va ajuta la selectarea celei mai favorabile alternative.

3. Principiul gândirii reflective:

Planificarea, ca activitate intelectuală se bazează pe considerente raționale. Acestea implică o gândire reflectivă care semnifică un proces de gândire de rezolvare a problemelor – un proces prin care experiențele din trecut sunt suprapuse faptelor situației prezente și posibilelor tendințe viitoare. Nimeni nu poate fi un planificator a cărui minte nu este activă, care nu deține nicio putere deliberată și al cărei sens al judecății nu este puternic.

4. Principiul flexibilității:

Deși un plan este pregătit după gândirea reflectantă, acest lucru nu înseamnă că nu se poate face nici o schimbare în cursul funcționării sale. Planul trebuie să fie astfel pregătit încât să existe suficient spațiu pentru a-l schimba din când în când. Schimbările trebuie să fie efectuate în mod necesar în plan pentru a lua în considerare noile evoluții care pot avea loc în cursul funcționării planului.

5. Principiul contribuției la obiectivele întreprinderii:

Un plan major este pregătit și este susținut de multe planuri derivate. Dar toate planurile trebuie să contribuie într-un mod pozitiv la realizarea obiectivelor întreprinderii.

6. Principiul eficienței:

Un plan ar trebui să fie eficient pentru a atinge obiectivele întreprinderii la costul minim și la cel mai mic efort. De asemenea, trebuie să obțină rezultate mai bune cu minimum de întâmplări neașteptate. 

7. Principiul selectării alternativelor:

Planificarea este practic o problemă de alegere. Esența planificării este alegerea dintre cursurile alternative de acțiune. Nu este nevoie de planificare dacă există un singur mod de a face ceva. În alegerea dintre alternative, cea mai bună alternativă va fi cea care contribuie cel mai eficient la îndeplinirea unui obiectiv dorit.

8. Principiul spațiilor de planificare:

Un plan este pregătit pe baza unor fundații sau fundaluri cunoscute sub numele de „Locații de planificare”. Trebuie să existe un acord complet între manageri în ceea ce privește amenajarea spațiilor peste care trebuie încadrată structura planului.

9. Principiul calendarului și al secvenței operațiunilor:

Timpul și secvența operațiunilor determină timpul de pornire și terminare pentru fiecare lucrare în conformitate cu un anumit program și oferă o formă practică și concretă performanței muncii.

10. Principiul asigurării participării:

Pentru a asigura participarea angajaților cu o cooperare unitara la executarea planului, este necesar ca planul să fie comunicat și explicat pentru a il înțelege pe deplin. Această înțelegere oferă baza pentru cunoștințe suplimentare despre faptele și problemele noi. Acest lucru este necesar pentru îmbunătățirea calității planificării. De asemenea, asigură obligația personalului întreprinderii de a executa planul prin participare individuală și comună.

11. Principiul păstrării:

Deși funcția de planificare majoră este încredințată conducerii de vârf, aceasta nu este restricționată doar la nivelul superior. Este o funcție a fiecărui manager la toate nivelurile din organizație.

12. Principiul planificării strategice:

Planificarea strategică este esențială acolo unde există concurență. Este pregătit în lumina ceea ce intenționează să facă concurenții. Planificatorii trebuie să țină cont de strategiile organizațiilor rivale, în caz contrar, proiecția de planificare îi poate pune în dificultate.

13. Principiul inovației:

Un bun sistem de planificare ar trebui să răspundă posibilităților de inovare. Inovația constă în crearea de ceva nou pentru creșterea satisfacției consumatorilor. Acest lucru poate fi, de asemenea, declarat ca o strategie importantă de afaceri. Inovația este o necesitate pentru susținerea creșterii sale în această lume dinamică. Inovația se realizează prin cercetare și dezvoltare, iar planificarea este necesară pentru a oferi un astfel de domeniu.

14. Principiul urmăririi:

Pe parcursul executării unui plan, anumite obstacole pot apărea la jumătatea drumului, iar planificarea poate necesita revizuirea, modificarea sau corectarea. Acesta este motivul pentru care trebuie să existe un sistem de urmărire în procesul de planificare în sine. Aceasta permite schimbări în timp util în planificare și o face mai eficientă.

Cu toate acestea, pentru a planifica orice fel de muncă, următoarele fapte solicită maximă atenție:

  • Natura, calitatea și cantitatea muncii care trebuie depuse, cel mai bun mod de a o face, timpul disponibil pentru realizarea ei, cum se poate face, când urmează să fie făcut și cine trebuie să o facă.
  • cunoștințe adecvate despre capacitatea forței disponibile prin observații și experimente și din standardele stabilite.
  • Prioritatea care trebuie acordată succesiv pentru îndeplinirea diferitelor sarcini printr-o analiză atentă.

Vrei sa impartasesti din bunele practici?

Vrei sa afli despre bune practici?

Vrei sa fi un sustinator al campaniei?

Scrie un mail: securitate@verifies.ro

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este sigla-verifies.png

Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate