Calitatea in Securitate este un proiect de constientizare a diferentierii prin calitate. Servicii de securitate achizitionate pe criterii de calitate si servicii de securitate vandute prin elemente de calitate. Astfel incepem un sir de articole prin care sa evidentiem cum putem obtine sau vinde servicii de calitate in Securitate.

Aplicand oricare din elementele evidentiate poti vinde mai usor serviciile tale daca esti furnizor de servicii de securitate sau poti achizitiona servicii de securitate mai eficiente.

Piata de paza si securitate, cu o valoare de circa 1 miliard de euro inregistreaza o crestere constanta in stransa legatura cu salariul minim.

Cu toate acestea in piata de securitate se mentin obiceiuri nesanatoase care incetinesc evolutia acesteia si care in plus aduc impact negativ asupra intregii industrii de securitate:

  • neplata salariului sau intarzierea platii acestuia
  • munca fara forme legale
  • nerespectarea timpului de lucru si a repaosului zilnic, saptamanal
  • ore suplimentare platite fara sporuri legale
  • neplata sporuri (noapte, sarbatori legale, weekend)

In acest sens angajatii au dreptul si obligatia morala sa informeze autoritatile in mod constant despre aceste nereguli.

1. Sesizarea ITM-ului . În acest caz, salariatul trebuie să-și dea datele de identificare și să precizeze neregulile săvârșite de angajator. Inspectorii de muncă vor face verificări la firmă și vor cere dovada plății salariilor restante. În caz contrar, se poate ajunge la amendarea angajatorului.

2. Acțiunea în instanță. O altă variantă pe care o are salariatul este să-și dea angajatorul în judecată pentru a cere obligarea acestuia, de către instanță, la plata salariilor restante.

3. Solicitarea insolvenței. O opțiune mai drastică este depunerea unei cereri de deschidere a procedurii de insolvență, pentru recuperarea banilor datorați de companie. Însă acest lucru este posibil numai dacă se acumulează datorii salariale cel puțin egale cu șase salarii medii brute.

4. Medierea a patra variantă pe care o are salariatul căruia nu i s-a plătit leafa este apelarea la procedura de mediere, mai scrie Cornel Vasile. Asta pentru a evita implicarea autorităților sau a instanțelor în problema dintre angajator și angajat.


Vrei sa impartasesti din bunele practici?

Vrei sa afli despre bune practici?

Vrei sa fi un sustinator al campaniei?

Scrie un mail: securitate@verifies.ro



Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitateSolutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta in Securitate: dezvoltare companii de securitate,  strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate