Când ne-am planificat activitatile pentru perioada in curs, puțini dintre noi au prevazut pandemia COVID. Distanțarea socială și restricțiile de călătorie au afectat orice tip de afacere, inclusiv cele din industria securității fizice.
Ca urmare, este momentul unei analize in vederea eficientazarii activitatilor de securitate, nu doar pentru următoarele 6 luni, ci pe termen lung. Acum mai mult ca oricând, companiile de securitate trebuie să ia în considerare tendințele macro care modelează dezvoltarea industriei în ansamblu atunci când planifică viitorul.
In ultimul an si jumatate am văzut cât de utilă poate fi tehnologia atunci când întâlnirile față în față nu mai erau posibile. De la inteligența artificială la 5G, există mai multe tendințe pe care suntem siguri că le vom vedea mai mult în viitor. Cu toate acestea, am aflat, de asemenea, că securitatea este o industrie cu angajati in zone esentiale; multe firme vor trebui să găsească un echilibru între securitatea fizică și serviciile tehnologice în perioada urmatoare.
Aici, vă împărtășim primele șase tendințe de securitate fizică pe care să le urmărim în viitor.
1. Inteligența artificială
În previziunile Megatrends din 2021, Asociația Industriei de Securitate (SIA) plasează inteligența artificială pe primul loc – și suntem de acord. Învățarea automată și inteligența artificială schimbă fundamental modul în care companiile își desfășoară activitatea astăzi – atât în domeniul securității, cât și în alte industrii. Indiferent dacă ne dăm seama sau nu, inteligența artificială joacă un rol foarte activ în viața noastră de zi cu zi. De fiecare dată când ne place o postare pe Facebook, punem o întrebare pe Google sau primim o recomandare de produs, AI se află undeva în fundal.
Industria securității se indreapta in aceiasi directie. Se estimează că inteligența artificială pe piața securității va crește la aproximativ 18,64% pana in 2024. Tehnologia alimentată de AI are o gamă largă de utilizari, inclusiv monitorizarea proactivă, analiza video, filtrarea falsă a alarmelor, îmbunătățirea eficienței operatorului, detectarea anomaliilor și multe altele.
O altă dintre megatendențele SIA din 2021 a fost analiza predictivă a datelor, care se leagă strâns de inteligența artificială. Tehnicile avansate de AI, cum ar fi învățarea automată, utilizează analize predictive pentru a lua decizii statistice cu privire la o mare parte a datelor – o metodă care este utilizată în analiza video inteligentă și în alte soluții de monitorizare proactivă.
2. Soluții de securitate la distanță
Prin combinarea noilor tehnologii cu tehnicile tradiționale de pază umana, companiile de securitate au ocazia să exploreze lumea pazei virtuale și beneficiile care vin cu aceasta. Paza de la distanță combină instrumente precum senzorii de mișcare și camerele de securitate cu patrularea aleatorie in obiective pentru a oferi un nivel ridicat de securitate.
Utilizarea tehnicilor precum software-ul de analiză video pentru detectarea reala a alarmelor, dronele pentru protecția perimetrului și monitorizarea mobilă sunt toate modalități care agenților de securitate instrumente in plus pentru a-i ajuta să acopere o suprafata mai mare, să ia decizii și să ia măsurile corespunzătoare.
Solutiile la distanță oferă două beneficii: în viitorul imediat, permit întreprinderilor să implementeze măsuri de distanțare suplimentare care reduc riscul expunerii personalului de securitate la COVID. Pe termen lung, utilizarea monitorizării de la distanță, compatibilă cu tehnologia, poate oferi un avantaj întreprinderilor de securitate, cu verificări non-stop și detectare sensibilă a amenințărilor, care sprijină operatorii și agentii și îi ajută să își îndeplinească sarcinile și mai eficient.
3. Tehnologia cloud și Internetul
Anii 2020 si 2021 au adus munca la distanță în masă – ajutata de conectivitatea de care ne bucurăm acum grație cloud computingului și internetului. Deoarece mulți angajati vor continua sa lucreze de acasa, întreprinderile vor trebui să ia în considerare modul cel mai bun de a-și asigura forța de muncă de la distanță.
Pe măsură ce afacerile, angajații și dispozitivele devin din ce în ce mai conectate, bazându-se din ce în ce mai mult pe soluțiile cloud, argumentul pentru securitatea cibernetică va continua să crească; datele companiei – și datele clienților – trebuie să rămână sigure, indiferent de unde lucrează cineva.
Migrația de la stocarea locală la tehnologia cloud a luat amploare. Dintre companiile care utilizeaza aceasta tehnologie in prezent, 87% au declarat că au experimentat o anumită accelerare a afacerilor prin utilizarea serviciilor cloud. Trecerea la cloud va permite companiilor de securitate să își extindă afacerea mult mai eficient din punct de vedere al costurilor.
De asemenea, tehnologia cloud permite industriei securității să beneficieze mai mult de învățarea automată, oferind în același timp o conectivitate mai mare la alte domenii ale afacerii. Pentru cei care au îngrijorări cu privire la securitatea și confidențialitatea tehnologiei cloud, este liniștitor să aflăm că cei mai fiabili furnizori de cloud au investit foarte mult în securitatea retelelor.
4. Conectivitate 5G
In ultimii doi ani au aparut o avalansa de știri si informatii – atât reale cât și false! Conectivitatea 5G a fost una dintre tendințele pentru 2020 și 2021. Introducerea rețelelor 5G va avea un impact uriaș asupra vitezei cu care poate opera industria securității.
5G își propune să accelereze comunicarea datelor de până la zece ori , comparativ cu 4G. Latența 5G este extrem de rapidă, astfel încât pe măsură ce 4G dispare și 5G crește, nu numai ca industria de securitate va beneficia de un transfer de date mai rapid, dar și viteza de lucru la distanță va fi îmbunătățită. Ca urmare, există o oportunitate de a primi și de a răspunde la riscurile de securitate cu un ritm și mai rapid, în special pentru zonele îndepărtate.
5. Creșterea verificării vizuale
Pe măsură ce alarmele false apar din ce in ce mai des, răspunsul verificat oferă o soluție la provocările de alarmă falsă. Răspunsul verificat mută verificarea semnalului de alarmă către companiile de alarmă, cerând cuiva precum un agent sau un operator CCTV să verifice vizual dacă o infracțiune are loc sau nu, înainte de anuntarea poliției.
Companiile specializate în monitorizarea video sunt, prin urmare, înființate în mod ideal pentru a câștiga noi afaceri în era verificării vizuale. Dar piața CCTV este în creștere, fiind de așteptat să ajungă la 23,5 miliarde USD până în 2027, în ciuda provocărilor economice din aceasta perioada . Companiile de monitorizare care nu acceptă în prezent verificarea vizuală ar trebui să acționeze rapid și să investească în CCTV pentru a se asigura că raman in piata.
La fel ca toate soluțiile de securitate bazate pe tehnologie, verificarea vizuală permite companiilor de securitate să ofere servicii fără contact sau cu contact redus și, de asemenea, exercită o presiune mai mică asupra poliției. Privind dincolo de pandemie, tehnologia care reduce alarmele false este o modalitate excelentă de a reduce costurile operaționale și de a spori eficiența și moralul angajaților.
6. Software avansat de analiză video
Software-ul de analiză video evoluează. Utilizat pentru a face operațiunile de supraveghere mai eficiente, acestea vin într-o varietate de formate diferite și pot fi utilizate pentru a detecta mișcarea, a citi plăcuțele de înmatriculare, a număra persoane și multe altele. În cazul securității fizice și al monitorizării video, software-ul de analiză video este utilizat în primul rând pentru detectarea infracțiunilor. Soluțiile tradiționale implică analize încorporate ale camerei sau necesită adesea o piesă hardware suplimentară la fața locului.
Raportul de monitorizare video 2020 al Calipsa a întrebat aproape 60 de companii de securitate cu privire la adoptarea analizei video: 98% dintre respondenți au spus că analiza video bazată pe AI a redus rata de alarmă falsă.
Pe baza masurilor luate în 2020, suntem siguri că în perioada urmatoare și mai multe companii de securitate vor folosi software-ul de analiză video bazat pe cloud și vor valorifica toate avantajele analizei video complet de la distanță. Companiile care adoptă această formă de software își deschid porțile către o soluție rentabilă, care va beneficia de actualizări și îmbunătățiri constante prin cloud.
In concluzie, este clar este că tehnologia va deveni din ce în ce mai importantă în securitatea fizică. Folosind instrumentele disponibile, cum ar fi învățarea automată, analiza video, cloud și 5G, aveți posibilitatea de a transforma nivelul de servicii de securitate pe care îl oferiți clienților dvs. Într-o industrie în creștere, asigurați-vă că rămâneți înaintea tendințelor pentru a asigura o creștere constantă pentru afacerea dvs.
articol preluat si tradus de pe Calipsa.io
Doresti sisteme de securitate sigure si eficiente?
Contacteaza acum un consultant VerifiES
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate
VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte
Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.
Consultanta de securitate: Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate
Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu, Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.