Siguranță? Da, se poate! Crearea de cartiere rezidențiale sigure și eficiente
Cartierele grozave nu se construiesc întâmplător sau cel puțin, așa vrem noi să credem. Ele sunt rezultatul unei planificări atente și al unui concept arhitectural minuțios care crează zone in care oamenii se pot simți in siguranță, se pot relaxa, copiii se pot juca liberi, iar factorul de comunitate este extrem de apreciat. Cartierele rezidențiale contribuie la prosperitatea oricărui oraș atrăgând oameni noi, afaceri noi și creând astfel, vitalitate, permițând orașului să răspundă schimbărilor sociale la timp. Cartierele și zonele rezidențiale au impact enorm asupra orașului și sperăm ca România să fie cât mai deschisă transformărilor urbanistice din ultimii ani.
Principiile creării unui cartier rezidențial la superlativ
-ecosisteme și zone naturale care să fie valorizate
-conexiune cu exteriorul/ orașul prin mijloace de transport sigure și variate
-integrarea de zone comunitare cum sunt parcurile pe toată suprafața zonei rezidențiale
-crearea unei zone sigure și supravegheată 24/24 în care oamenii să se simtă protejați
-încurajarea unor elemente unice care să fie integrate în interiorul zonei rezidențiale
Planificare urbană
În cercetările privind utilizarea supravegherii video, conceptul de planificare urbană inteligentă apare adesea caracterizat ca: „împletirea tehnologiei informaționale cu supravegherea, monitorizarea și colectarea datelor în diferite aspecte ale managementului urban, infrastructurii, serviciilor și experienței generale”. Cu alte cuvinte, urbanismul inteligent poate fi definit ca un mod de a combina toate zonele și domeniile din jurul dezvoltării și planificării urbane, printr-o manieră smart de gestionare a tuturor informațiilor și datelor relevante pentru funcționarea optimă a orașelor și cartierelor.
Crearea unor cartiere rezidențiale sigure
Sistem de supraveghere inteligent și proactiv reprezintă SOLUȚIA
Un sistem de supraveghere reprezintă fundamentul soluției de securitate pe care o cauți. Indiferent că este vorba de supravegherea unui cartier de case dintr-o anumită zonă, propria locuință sau clădirea de birouri pe care o deții, suntem de părere că nu se poate crea siguranță într-o comunitate fără instalarea unor camere de supraveghere. Un sistem de supraveghere proactiv poate detecta comportamente de intruziune și poate declanșa automat alarme pentru a alerta personalul de securitate să efectueze verificarea video în timp real. Acest lucru este foarte valoros în reducerea costurilor de patrulare și evitarea pierderilor în avans, atât la nivelul unei comunități, cât și în interiorul unei clădiri.
Legislație și informații privind folosirea camerelor de supraveghere în 2021
În 1960 s-a dezvoltat conceptul axat pe modelarea spațiilor sigure. Dacă acestea sunt proiectate și dezvoltate corespunzător pot cu timpul să ducă la creșterea semnificativă a sentimentului de siguranță și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. În termini socio economici, spațiul public este definit ca: „un bun care este împărtășit și modelat în mod deliberat de oameni, în conformitate cu principiile și valorile sociale, servind nevoile comunităților locale și supralocale. Natura publică a unui spațiu este determinată de utilizarea colectivă a acestuia.”
Formarea unor spații publice atractive și accesibile necesită acțiuni diferite, menite să sporească sentimentul și nivelul de siguranță și evitarea creșterii cifrelor de criminalitate. Criminalitatea de fapt, este un fenomen social al cărui sursă este sesizată ușor în rata de șomaj, în patologii și inegalități economice. O creștere a densității populației, amplifică intensitatea amenințării datorită anonimatului mai mare și a legăturilor interumane mai slabe. Este necesar să se ia măsuri pentru reducerea criminalității urbane care vizează așa-numitul triunghi al criminalității: locul, victima și făptuitorul.
Camerele de supraveghere video sunt în prezent o parte importantă a lumii din jurul nostru. Nu mai e nimeni surprins de prezența camerelor în spațiile publice și private, cu toate că trebuie aruncată o privire scrutătoare asupra legislației în vigoare privind supravegherea video. În România, regulamentul general privind protecția datelor sau GDPR a devenit lege pe 25 mai 2018. Filmarile de supraveghere video contin foarte des imagini cu subiecții, adică cu persoane. Deoarece aceste informatii pot fi utilizate pentru a identifica oameni direct sau indirect, acestea sunt calificate drept date cu caracter personal.
Securitate in Romania by VerifiES Security
Blogul nr 1 din industria de Securitate: Noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, Topuri de Securitate
VerifiES Security – Eficienta in Securitate: Servicii Eficiente de Securitate la preturi corecte
Ajutam companiile in selectia si implementarea celor mai Eficiente Solutii de Securitate.
Consultanta de securitate: Design si proiectare solutii de securitate, Evaluare si selectie furnizori Securitate, Audit servicii si solutii de securitate, Optimizare bugete securitate, Evaluare eficienta si eficacitate programe de securitate, Politici si proceduri de securitate, Programe de loss prevention, Receptie si evaluare sisteme de securitate
Total Security Management: Proiectare sisteme Securitate si incendiu, Evaluare de risc la securitate fizica, Implementare solutii de Securitate, paza, sisteme de securitate, monitorizare alarme, Management de Securitate.