9 sfaturi pentru supravegherea video

Nu este uşor să decizi ce cameră de supraveghere să cumperi, nu? Atât de multe aspecte de luat în considerare şi comparat, atâtea branduri din care să alegi, atâtea avertismente de luat în considerare. Este foarte înţelept să acorzi ceva timp infromării în legătură cu produsele. Acest lucru este totuşi legat de securitatea ta, a casei şi a familiei tale, deci este nevoie de informaţie pentru a face alegerea potrivită.

Dacă eşti nou în domeniul supravegherii video sau nu ai mai avut de mult timp tangenţe cu acest domeniu, ai ceva informaţii de recuperat. Cheia este să păstrezi lucrurile simple: camera de supraveghere tot acelaşi scop îl are. Trebuie să găseşti ceva care este la un preţ accesibil, funcţionează 24/7 şi care este fabricat corespunzător (carcasă, material etc.).

Deci care crezi că sunt greşelile pe care le poţi face atunci când mergi la cumpărături de echipamente de securitate? Mai jos ţi le vom expune în aşa fel încât tu să le poţi evita pe viitor.

  1. Nu cumpăra cea mai ieftină cameră de supraveghere

Tendinţa de a cumpăra ceva foarte ieftin este foarte puternică la cumpărături, mai ales datorită miilor de branduri chinezeşti prezente pe piaţă.

Nu face asta; nu doar că aceste camere au un set sărac de funcţii, dar unele dintre ele nici măcar strictul necesar nu îl fac corespunzător. Mai mult de atât, ele ar putea să îţi compromită întregul sistem.

Soluţia aici este să rămâi la branduri cunoscute şi să ştii ce cauţi într-o cameră de supraveghere.

  1. Nu alege o cameră bazată doar pe Cloud

Ultimul trend sunt camerele „dezbrăcate” de funcţii dar cu stocare în Cloud. Nu ne putem gândi la ceva mai rău decât atât.

Acest tip de camere nu sunt foarte sigure şi nu vor susţine niciodată ideea de securitate. Cele mai rele modele din lot vin cu stocare în Cloud dar contul respectiv nu este conectat la serverul producătorului.

Deci, dacă un hoţ îţi taie firele de la reţea, camera devine inutilă. Mult mai bună este o cameră cu stocare locală la care nu ai mereu acces, dar măcar eşti sigur de un lucru.

Soluţia în acest caz este să optezi pentru o cameră cu slot pentru card de memorie; asta în cazul în care consideri că reţeaua ta de internet nu este foarte sigură sau că serverele Cloud ale producătorului nu sunt de încredere.

  1. Să nu optezi pentru o cameră cu rezoluţie slabă

Noi, de obicei, recomandăm camere cu rezoluţii de peste 1080p (2 MP). Orice cameră cu o rezoluţie mai joasă nu îţi va furniza imagini detaliate încât să recunoşti feţele persoanelor.

Datorită acestui lucru, camerele de 720p au cam dispărut din magazine şi din mediul online. Soluţia aici este clară: optează pentru camere de peste 2MP; cu cât rezoluţia este mai mare, cu atât mai detaliate vor fi imaginile captate de cameră.

  1. Nu alege o cameră cu vedere nocturnă slabă

Astăzi, toate camerele IP au funcţie de nightvision pentru vedere nocturnă; cu toate astea, raza de acţiune a LED-urilor IR diferă de la cameră la cameră. Există două tipuri de LED-uri IR:

  • LED-urile normale, comune şi inferioare, aşezate în cerc în jurul lentilelor camerei.
  • LED-urile EXIR care sunt mai puţine la număr, dar nu produc efect de albire şi oferă o imagine clară.

De asemenea, va trebui să te asiguri că dispozitivul are un filtru IR bun pentru a evita culorile false în imaginile din timpul zilei. Switch-ul automat de fimare pe timp  de noapte/zi este prezent în aproape orice cameră, dar la anumite modele poţi controla această funcţie.

  1. Instalează un număr de camere care poate acoperi întreaga proprietate

O altă greşeală pe care mulţi o fac, este să instaleze camere doar în locurile pe care vor expres să le monitorizeze. Ceea ce ar trebui făcut este ca ei să se gândească la toate intrările şi ieşirile din casa sau de pe proprietate, acelea sunt vulnerabile.

De asemenea, poţi înconjura şi perimetrul pentru a elimina locurile în care un hoţ s-ar putea adăposti de ochii vigilenţi ai proprietarilor.

  1. Optează pentru un NVR

Să zicem că ai ajuns într-un punct în care ai nevoie de mai multe camere. Dar cum ai de gând să vizualizezi feed-ul camerelor într-un singur loc?

Cum poţi înregistra imagini 24/7 şi să menţii şi o arhivă de 14 zile, spre exemplu, a datelor video? Vei avea nevoie de un NVR.

  1. Alege camera în funcţie de locaţia în care va fi instalată

Există o gamă foarte variată de camere IP precum cele bullet, dome, mini-dome, PTZ şi aşa mai departe. Fiecare dintre ele a fost făcută pentru un anumit tip de utilizare şi un anumit mediu de funcţionare.

De exemplu, camerele de tip dome merg bine cu protecţie antivandal în zonele cu trafic intens sau unde există riscul jafurilor pe stradă. Camerele de tip bullet sunt uşor de dărâmat deci ar trebui instalate în locuri greu accesibile. Camerele exterioare cu zoom motorizat sunt ideale pentru alei sau margini ale proprietăţii. Camerele PTZ, alt exemplu, sunt ideale pentru monitorizarea suprafeţelor extinse datorită mobilităţii lor.

  1. Nu alege o cameră cu unghi de vedere îngust

Unghiul de vedere al unei camere depinde de lungimea focală a lentilelor. Cel mai mare unghi îl are o cameră cu lentile de 2.8mm, iar unghiul va avea valoarea de 90-110 grade.

Unele camere au unghi şi mai mare de atât, doar că acest lucru va distorsiona imaginea captată. Poţi, de asemenea, să optezi pentru o cameră cu lentile motorizate pentru flexibilitatea pe care o oferă.

  1. Nu poziţiona camerele la înălţime prea mare

Cea mai mare greşeală este, spre exemplu, să poziţionezi camera la etajul 2 al casei, cu faţa spre aleea maşinii sau spre întreg cartierul. Acea cameră nu te va ajuta cu nimic, nu va proteja nimic.

Ţine minte: scopul camerei este să capteze feţele persoanelor ce vin sau pleacă de pe proprietatea ta. Pentru ca acest lucru să se întâmple, camera trebuie instalată ceva mai sus decât înălţimea medie a unei persoane.

Odată ce te-ai decis asupra preferinţelor şi nevoilor tale, poţi pleca liniştit la cumpărături.


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicate firmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate