Vocile Securității Private…

Interviu cu dl. Gabriel Badea, Director General al Global Security Systems,

Sponsor de Generic al OSPA România 2019

 

Securitatea privată o industrie a binelui…

Vocea Securității Private (VSP): Sunteți implicat în proiectul OSPA România încă de la început. Ce v-a determinat să o faceți?

Gabriel Badea: OSPA este un proiect al Federației Serviciilor de Securitate pe care l-am demarat în anul 2015. Un an dificil pentru industria de securitate din România, un an în care știrile negative despre sectorul nostru ajunseseră la un apogeu istoric. Presa de la acea vreme publica cu regularitate articole despre cazuri de corupție, licitații trucate, evaziune, fiscală, munca la negru ș.a., în care erau implicate societăți de securitate privată.

Am realizat atunci, cu îngrijorare, că în acel context exista un imens risc de distrugere a reputației acestei industrii în care onorabilitatea, încrederea și onestitatea sunt aspecte esențiale.

Un astfel de proces de degradare continuă a imaginii unei întregi comunități profesionale poate avea  consecințe extrem de negative, pe termen lung, asupra mediului de afaceri în general, dar și asupra oamenilor care lucrează în acest sector – pentru că trebuie spus, cei mai mulți dintre noi suntem oameni onești, profesioniști, care ne facem treaba cu bună credință și din aceasta perspectivă, industria noastră nu merita această etichetă negativă.

În acele împrejurări, pentru noi, reprezentanții patronatelor din sector, a devenit și mai clar că, de la nivelul Federației noastre, trebuie să acționăm pentru a contracara acea perspectivă negativă și mai mult decât atât, să ne facem din îmbunătățirea percepției publice despre industria securității private un obiectiv prioritar.

Aceasta cu atât mai mult cu cât este evident că securitatea privată este o industrie a binelui, a faptelor bune, o industrie în care în fiecare zi sunt salvate de la pierdere și distrugere bunuri și valori.

Vocea Securității Private (VSP): Și totuși cum ați ajuns la OSPA?

Întâmplător în acel an (2015), participând la Londra la o reuniune a Confederației Europene a Serviciilor de Securitate (CoESS), m-am reîntâlnit cu dr. Martin Gill, care îmi fusese profesor în cadrul programului de master în managementul riscului și securității, pe care l-am absolvit cu ani în urmă la Universitatea din Leicester.

El tocmai publicase un studiu academic, care pornea de la aceeași constatare la care ajunsesem si noi, respectiv că securitatea privată este o industrie a binelui, a faptelor bune, un domeniu prin excelență inovativ în care performanța la nivel înalt este la ea acasă, dar în mod paradoxal aceste realizări deosebite rămân de cele mai multe ori necunoscute și nerecunoscute, industria per ansamblu fiind percepută mai degrabă negativ la nivelul opiniei publice, în mai toate țările europene.

Profesorul Gill mi-a spus atunci că pornind de la acest studiu a dezvoltat un program prin care să ajute comunitățile profesionale din industria securității private să își evidențieze și să-și promoveze realizările excepționale și și în acest fel să reușească să-și îmbunătățească percepția publică.

M-a impresionat de la început seriozitatea și rigurozitatea programului OSPA, independența și totala obiectivitate a procesului de desemnare a candidaturilor câștigătoare. De asemenea, sistemul de jurizare în doua etape, regulile de evitare a conflictelor de interese sau a unor aprecieri subiective, erau pentru mine o garanție că într-adevăr programul OSPA va fi “altceva” decât obișnuitele “premii de excelență” atât de populare în România.

L-am invitat pe profesorul Martin Gill la București. A prezentat programul într-o ședință de Consiliu Director al Federației. Astfel, România a fost printre primele țări în care a fost adoptat programul OSPA, alături de țări precum Australia, Norvegia, Statele Unite, Germania și altele.

VSP: Cât de necesare sunt reperele/standardele de excelență pentru industria securității private?

Gabriel Badea: Serviciile de securitate sunt un “produs” intangibil, dar care se adresează unor nevoi primordiale pentru cei care apelează la ele și în același timp accesează zone de mare intimitate ale beneficiarilor. De aceea  serviciile de securitate sunt într-o strânsă și directă dependență de ceea ce se cheamă ÎNCREDERE cu majuscule. Nu poți să-ți pui proprietatea și siguranța personală în mâinile cuiva în care nu ai încredere. Iar încrederea se câștigă în timp, prin seriozitate, prin onestitate, etică profesională, prin servicii la cel mai înalt nivel de calitate.

Partea proastă este că nu întotdeauna oamenii, societățile care au nevoie de servicii de securitate știu să distingă, să înțeleagă care sunt caracteristicile unui serviciu de securitate profesionist și atunci își aleg prestatorii doar pe criteriul prețului. Așa se trezesc că intră în relații comerciale cu furnizori de servicii securitate care nu sunt interesați decât de profit pe termen scurt și pentru care sunt dispuși să facă orice fel de compromis inclusiv încălcând legea.

Pentru astfel de firme, chestiuni precum instruirea și pregătirea agenților de pază, echiparea și dotarea lor cu mijloace de auto protecție, supervizarea și monitorizarea continuă a calității serviciilor sunt lucruri total de pe altă planetă….

Este clar că în aceste condiții serviciul de securitate nu are cum să-și îndeplinească misiunea, rostul și rolul, ba chiar astfel de companii denumite în jargonul industriei, firme de „cowboys”, nu de puține ori ajung să fie pentru clienții lor precum proverbialul „lup paznic la oi”.

Este deci datoria noastră și este în interesul nostru, al structurilor asociative care reprezentăm industria,  să ne „educăm” piața și astfel să o protejăm de acești prestatori dubioși, care fac de altfel și o concurență neloială firmelor serioase care investesc în pregătirea și dotarea angajaților lor și își respecta clienții și profesia.

Prin acțiunile noastre, în permanență, încercăm să evidențiem și să explicăm reprezentanților clienților care sunt standardele și indicatorii de performanță pentru un serviciu de securitate sau ale unor soluții de securitate.

Un astfel de serviciu sau soluție trebuie să acopere de o maniera eficientă, inclusiv din perspectiva costurilor, riscurile reale și relevante cu care se confruntă la un moment dat o afacere, o societate comercială, o instituție sau oricare alt deținător de bunuri și valori.

Pe de altă parte, din perspectiva furnizorilor de produse și servicii aș spune că standardele de excelență profesională  ar trebui văzute  ca niște repere luminoase, care, precum farul pentru marinari, ar trebui să ajute nava securității private să nu eșueze în apele tulburi ale neprofesionalismului, nu de puține ori, din păcate, în acest domeniu vecin cu infracționalitatea.

VSP: Ne pregătim pentru cea de a 4-a ediție. Credeți că proiectul a depășit fața ”adolescenței” și devine o tradiție a industriei?

Gabriel Badea: Cred ca e prea devreme pentru a vorbi despre o tradiție… Să nu uitam ca în România, securitatea privată este totuși un domeniu economic tânăr, care în cei 30 de ani scurși de la schimbarea de regim politic a avut o istorie tumultoasă. Contextul în care a evoluat acest domeniu, aș zice mai degrabă nefavorabil, a lăsat prea puțin timp pentru consolidări și evoluții pozitive. Deci, în opinia mea, în acest moment,  întregul sector al securității private se află încă faza de adolescență, dacă nu cumva încă mai suferă de “bolile copilăriei”. OSPA este de fapt o oglindă a sectorului nostru, care într-adevăr nu scoate în evidență defectele, dar nici nu-l înfrumusețează în mod artificial.

Pe de altă parte OSPA România este un semnal dătător de încredere pentru viitor…

Faptul ca noi am ajuns sa organizăm cu succes 4 ediții OSPA în timp ce alte țări, poate mai dezvoltate decât noi, au eșuat, este un semn că avem o comunitate profesională solidă. De fapt acest succes este construit pe niște acumulări pe care noi ca industrie și ca organizații patronale le-am construit în timp.

Încet, încet și în pofida tuturor vicisitudinilor am reușit să coagulăm în acest sector o structură patronală de nivel superior, care este Federația, viabilă și funcțională, am reușit de asemenea să trezim și să consolidam o conștiință de breaslă în rândul celor care lucrează în acest domeniu. Nu mai puțin important este faptul am reușit prin afilieri și manifestări internaționale, cum este inclusiv OSPA, să punem securitatea privată din România pe harta profesională a Europei și a lumii.

Ziua Securității Private și Gala OSPA joacă în continuare un rol deosebit în acest proces continuu de agregare a resurselor și energiilor constructive din securitatea privată românească, care, în timp, sperăm să devină atât de puternice încât să poată să impună o cultură și o tradiție a performanței și eticii profesionale la cele mai înalte cote. O cultură a mediului profesional și de afaceri, care sa impună respectabilitatea și să elimine din fașă comportamente quasi infracționale, care încă mai sunt tolerate în acest moment.

VSP: Care este mesajul pe care îl dau premiile OSPA industriei de Securitate private? Dar altor industrii?

Gabriel Badea: Munca susținută, onestitatea, seriozitatea, perseverența, dedicația și dorința de autoperfecționare sunt ingredientele de bază ale performanței și excelenței profesionale. Într-o lume normală, într-un mediu concurențial corect, aceste trăsături stau la temelia succesului profesional și de afaceri. Așa-zisele „scurtături”, șmecheria și compromisurile, lipsa de integritate morală și profesională sunt apucături degradante, iar succesul construit astfel este dezonorant și găunos, în orice domeniu și cu atât mai mult într-o industrie a binelui, cum este securitatea privată. Acesta este mesajul pe care vreau să-l transmitem și care sper să fie înțeles de cât mai mulți, ideal de toți cei care lucrează în acest domeniu.    

VSP: Cât de relevante/importante au devenit Premiile OSPA România pentru industria de Securitate de la noi?

Gabriel Badea: Este din ce in ce mai clar pentru noi că trofeul OSPA este o formă de recunoaștere profesionala râvnita de marea majoritate a celor care au deja sau își doresc o carieră în acest domeniu. Un premiu OSPA trecut în CV-ul oricărui profesionist sau în palmaresul unei companii din domeniu reprezintă cu certitudine un avantaj, un atu în plus pentru succesul în carieră sau în afaceri.

Mai mult, din ce în ce mai mai mulți colegi de breaslă au realizat că OSPA este o platformă de promovare și relaționare de afaceri extrem de eficientă. Asocierea cu un brand internațional, care promovează excelența, așa cum este acest program, are extraordinare valențe de creștere a vizibilității și pozitivare a imaginii publice atât pentru profesioniști cât și pentru companii.

De aceea cred că la fiecare ediție, toate categoriile de premiere sunt intens disputate, iar calitatea aplicațiilor crește de asemenea. Totodată, pasiunile și discuțiile care sunt generate în jurul premiilor OSPA, ne dau o măsură clară a interesului, a importanței în creștere.

Din perspectiva comunității noastre profesionale, în acest moment, Ziua Securității Private și Gala OSPA a devenit cel mai vizibil eveniment, dar și cel mai important vector de imagine pozitivă al industriei de securitate privată din România, atât pe plan național, cât și la nivel internațional.

VSP: Ce ați învățat din cele 3 ediții ale OSPA?

Gabriel Badea: De la început, programul OSPA mi-a întărit convingerea că excelența profesională este și trebuie să fie cea mai sigură cale pentru reușita profesională și în afaceri.

Apoi lucrând efectiv în organizarea Zilei Securității Private și Galelor OSPA am învățat să-mi cunosc mai bine colegii de breasla și să-i apreciez pe ei și realizările lor mult mai mult decât înainte…

În același timp trebuie să spun ca m-am confruntat și cu  mentalități și stereotipuri pe care mi-aș fi dorit să nu le mai întâlnesc în domeniul nostru.

Sunt destui încă, cei care încă mai cred că pentru a câștiga un premiu de excelență în profesie este suficient nu să muncești cu abnegație ci să „cunoști pe cine trebuie”.

Sper ca până la urmă să înțeleagă cu toții că excelența profesională, în special în securitate, înseamnă în primul rând integritate și onestitate mai presus de orice și că premiile OSPA sunt în primul rând o etichetă a onorabilității înainte de a fi o distincție profesională.

Am învățat, de asemenea să prețuiesc mult mai mult decât înainte voluntariatul, munca dedicata binelui colectiv, al comunității profesionale și le mulțumesc încă o dată pe aceasta cale colegilor, care de mai bine de trei ani muncesc în acest program, de cele mai multe ori în timpul lor liber.

VSP: Cât de greu sau ușor este să organizezi o Gală OSPA?

Gabriel Badea: Formatul galelor OSPA este unul mai puțin obișnuit, are anumite particularități care sunt adevărate provocări din punct de vedere organizatoric. Așa se explică faptul că nici acum, la a patra ediție, nu am reușit să convingem nicio firmă specializată în organizare de evenimente să ni se alăture…

Ba chiar, prima ediție era cât pe ce să nu o mai ținem pentru că firma cu care am încercat sa colaborăm ne-a lăsat balta cu ceva mai mult de o lună înainte de eveniment.

A fost groaznic, teama ca vom rata aceasta intrare în lumea bună a securității, că ne vom face de râs în fața partenerilor externi ne-a făcut să ne mobilizăm și să depunem un efort fantastic să fie totul gata la data evenimentului… și am reușit!

Și în continuare evenimentul este organizat tot pe bază de voluntariat. În principal de colegii din Asociația Română pentru Industria de Securitate (ARIS) și într-o oarecare măsură de colegii din celelalte organizații membre ale Federației, ARTS și PSS, dar și din ANERF, ANSSI.

Demn de menționat este și suportul pe care îl avem și din partea colegilor care fac parte din secțiunea română a organizației ASIS, cel mai important for profesional din securitatea privată pe plan mondial. Tuturor le adresez calde mulțumiri.

Acum, față de primele ediții, lucrurile s-au mai așezat. As zice că eu și colegii mei ne-am specializat în organizarea OSPA, deși la început nu avem aproape deloc experiență în domeniului managementului de evenimente. Oricum, sper că poate chiar de la următoarea ediție evenimentul să devina sustenabil și să-și înceapă propria-i viață.

VSP: Ce categorii noi de premii mai credeți că ar trebui incluse în OSPA? Motivați pentru fiecare dintre ele. Să ne așteptăm să le vedem la edițiile viitoare?

Gabriel Badea: Alegerea categoriilor de premiere este un proces delicat și complex care depinde de foarte mulți factori și nu în ultimul rând de relevanța categoriei, dar și de cât de consolidat este mediul profesional pe acel segment de activitate. Cu alte cuvinte, o decizie de extindere nu se ia ușor și nu ne așteptăm să se întâmple foarte curând.

Asta nu înseamnă că nu vor fi schimbări.

Principala provocare în derularea programului OSPA specifică României, este această inerție și lipsa simțului urgenței, care pe mulți dintre compatrioții noștri îi face lase totul pe ultima sută de metri. De exemplu, noi deschidem procesul de înregistrare a aplicaților pentru premii aproape imediat după închiderea ediției precedente. Cu toate acestea suntem de cele mai multe ori solicitați să acceptăm aplicații după închiderea oficială a înscrierilor. Din această cauză luam în calcul să mutăm Gala OSPA mai târziu, posibil în decembrie sau chiar după Anul Nou.

VSP: Global Security, firma pe care o conduceți, este sponsorul principal al Galei OSPA în acest an. De ce credeți că este important pentru compania dumneavoastră să susțină un asemenea proiect?

Gabriel Badea: Global Security Systems este proiectul meu de viață aș putea zice, un proiect care anul acesta, în noiembrie, împlinește 20 de ani. De la început am construit această societate în jurul unor principii solide, care au pus pe primul plan, profesionalismul, respectul pentru client, dar în egală măsură și pentru angajat, onestitatea, legalitatea și sustenabilitatea pe termen lung, mai presus de profitabilitatea și câștigul pe termen scurt. Pot spune că noi niciodată nu am făcut compromisuri cu aceste principii, chiar dacă asta ne-a costat în plan economic, pe termen scurt și mediu.

Din aceasta perspectivă, valorile noastre morale și profesionale au fost și sunt perfect aliniate cu cele ale programului OSPA. De altfel aceasta identitate de valori a fost confirmată și de faptul că Global Security are angajați premiați și evidențiați la edițiile anterioare ale trofeelor OSPA.

În acest context m-am gândit că nu poate fi un prilej mai adecvat de a sărbători această minunată aniversare, 20 de ani de la înființarea societății, decât în cadrul Galei OSPA România.

Acesta a fost primul motiv care m-a influențat în luarea deciziei de a deveni sponsori principali, dar mărturisesc sincer că am fost atras și de extraordinarul potențial de promovare atât pe plan intern, dar și internațional de care dispune acest program. Asocierea brandului propriu cu cel al OSPA înseamnă de fapt asocierea Global Security cu performanța la cel mai înalt nivel. Orice business are nevoie de promovare pe piața și cu cât aceasta promovare se face pe canale și mijloace adecvate, așa cum se întâmplă în cazul OSPA, cu atât mai mari sunt șansele de reușită în afaceri.

În același timp, tot în aceasta lună mai avem o aniversare: se împlinesc 10 ani de la fondarea Federației Serviciilor de Securitate. Un eveniment de mare semnificație pentru sectorul nostru, pentru comunitatea noastră profesională, care din acel moment, din anul 2009, a marcat un consistent câștig în vizibilitate, în  consistență și coerență, în special în privința poziționărilor publice, dar și la capitolul respect și apreciere publică.

Mă mândresc cu faptul că am fost unul dintre inițiatorii acestui proiect de succes și deci cu atât mai mult am motive sa fiu alături de colegi, prieteni, alături de întreaga noastră comunitate profesională și în momentul marcării acestei fericite aniversări.

Deci pentru mine personal este o dublă aniversare de mare semnificație personală.

VSP: Spre ce se îndreaptă industria de securitate privată din România? Dar pe plan mondial?

Gabriel Badea: Deși, cum spuneam, în România sectorul securității private este pe un trend ascendent, dar încă suntem departe de a fi aliniați cu evoluțiile industriei și pieței de securitate din țările dezvoltate. În România piața securității private este încă dominată de contractele cu statul, de prețul cel mai mic, de un semnificativ deficit de competență managerială, care generează nu numai abordări neprofesioniste, dar în continuare favorizează concurența neloială bazată pe practicarea pe scară largă și lăsată nesancționată a prețurilor de ruinare, care este un fel de tumoare malignă rezistentă la tratament și care ne afectează grav sănătatea mediului de afaceri și concurențial.

În acest timp în care noi încă suntem la nivel de agent de pază plătit la nivelul salariului minim pe economie, prost echipat și neinstruit, comunitatea securității private din țările mai evoluate inovează și vorbește de introducerea tehnologiilor bazate pe realitate virtuală și inteligență artificială ca multiplicatoare de resurse și capabilități pentru agentul de pază.

VSP: Ce e mai important: tehnologia sau factorul uman?

Gabriel Badea: Am auzit aceasta întrebare de nenumărate ori… Este o întrebare pe care însă un specialist, un practician nu și-o pune niciodată, pentru că pentru noi e clar că atât omul cât și tehnologia au locul, rolul și rostul lor în mecanismele de securitate. Faptul că la un moment dat un obiectiv nu mai are pază vizibilă, nu înseamnă că factorul uman în securitatea acelui obiectiv a fost substituit în totalitate.

VSP: Ce ar trebui securitatea privată să facă pentru a se adapta schimbărilor/noilor cerințe din business?

Gabriel Badea: Securitatea privată din România trebuie în primul rând să plaseze cât se poate de repede pe o platformă de onorabilitate și etică profesională și de business fără reproș. Trebuie să înțelegem că în acest domeniu, comportamentele și manifestările ilegale și imorale sau dezonorante nu au ce să caute dacă vrem să fim credibili, dacă vrem sa fim respectați. Și asta e valabil de la simplu agent de pază și tehnician până la ultimul patron de firmă de securitate.

În acest sens autoritatea de reglementare ar trebui să fie mult mai fermă în aplicarea acelor prevederi legale care au fost introduse tocmai pentru a ține infracționalitatea departe de acest domeniu.

În al doilea rând trebuie ridicat nivelul profesional în industria noastră și asta nu numai la bază, ci mai ales pe segmentul managerial. Multe neajunsuri, multe probleme pornesc de la aceasta inadecvare profesională. În continuare este preferat urechismul în locul analizei și planningului profesional.

Procentul managerilor și specialiștilor în securitate și aici mă refer și la furnizori, dar și la beneficiari care într-adevăr au o pregătire serioasă, formală, recunoscută în domeniul securității private este în continuare mai mic decât ar fi necesar.

În același timp, programele de calificare și specializare acreditate la nivel național în domeniul securității sunt desuete, complet nealiniate cu evoluțiile securității private în materie de teorie și practică și sunt mult sub nivelul unor programe educaționale serioase din alte țări.

Și mai tragic este că marea majoritate a furnizorilor de formare profesională în domeniul securității private (cu o notabilă excepție, programele de calificare în domeniul tehnic furnizate de ARTS) cu regret o spun sunt de fapt în cea mai mare parte niște „fabrici de diplome”, forme fără fond de unde omul pleacă cu o diplomă, dar fără nimic nou în cap, nicidecum cu capabilități sau competențe în securitate.

Nu mai puțin adevărat este că și legislația în materie de educație profesională este total ruptă de realități, la noi în țară. Sunt impuse formate de învățare care nu sunt adecvate unui proces de învățare eficient și efectiv. Nu se ține cont că între timp, în educația adulților a avut loc o adevărată revoluție tehnologică, tocmai pentru a facilita asimilarea de competențe și abilitați. Suntem în continuare obligați să apelăm la formate de învățare ineficiente, specifice secolului 19. Pentru autoritatea națională a calificărilor, e-learning-ul sau alte metode moderne de învățare încă nu au fost inventate.

Pe de altă parte, la fel ca și în alte domenii și firmele de securitate trebuie să găsească mecanisme de adaptare la presiunile și provocările la care este expus astăzi mediul economic și de afaceri din țara noastră.

Lipsa forței de muncă în zonele dezvoltate ale țării,  legislația muncii care defavorizează munca, legislația fiscala schimbătoare și impredictibilă, creșterile electorale ale salariului minim pe economie, concurența neloială bazată pe prețuri de dumping sau de ruinare sunt amenințări constante la adresa mediului de afaceri din România și deci și în domeniul nostru.

La acestea se adaugă și inconsistența și incompetența în aplicarea și impunerea legislației în vigoare de care sunt responsabile autorități ale statului român.

De exemplu o autoritate a statului precum Consiliul Concurenței are o poziție cel puțin ciudată și contrară menirii sale, prin deciziile sale favorizând practic concurența neloială bazată pe dumping, în special în licitațiile publice. Consiliul Concurenței numai că nu sancționează practicile anticoncurențiale bazate pe prețuri de ruinare, dar prin atitudinea sa și modul straniu în care interpretează și aplică legea concurenței a dus în mod paradoxal cel puțin în sectorul nostru la transformarea fărădelegii într-un avantaj competitiv. Practic s-a ajuns ca într-o proporție covârșitoare, licitațiile publice să fie câștigate exclusiv la prețuri de ruinare, neobișnuit de mici care de regulă se pot atinge doar prin nerespectarea legislației muncii și/sau a legislației fiscale. Numeroasele cazuri de evaziune fiscală și spălare de bani prezentate în presă ne confirmă acest lucru.

La toate aceste provocări noi trebuie să răspundem cu și mai mult profesionalism, cu mai multă putere de inovare, ca o comunitate unită și puternică.

VSP: La ce mai lucrați în prezent? Ce proiecte dezvoltați, la GSS și personal?

Gabriel Badea: Foarte mult timp îl dedic în acest moment pregătirilor pentru Ziua Securității Private. Este un volum destul de mare de muncă, iar eu și mica echipă de organizare ne întrebuințăm la maxim în aceste ultime zile.

Cu toate astea, mai avem timp să plănuim și să lucrăm și în alte proiecte relevante pentru industria noastră. Cel mai important în acest moment este „Inițiativa pentru Siguranța Copiilor” un proiect prin care securitatea privată se implică în plan social într-o problemă de mare impact și rezonanță publică cum este cea a disparițiilor și răpirilor de copii și care va prinde contur în următoarea perioadă.

În ceea ce privește Global Security Systems, compania noastră a pornit deja un proces amplu de restructurare, modernizare și optimizare a proceselor interne în care digitalizarea și utilizarea tehnologiilor moderne are un rol foarte important.

Deci aș spune că după 20 de ani compania noastră nu va intra într-o ETAPĂ de maturizare, ci va trăi o a doua tinerețe… ceea ce mi-ar place să cred și despre mineJ

A consemnat:  Ovidiu Constantinescu


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate:  Achizitii servicii de Securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de Securitate, Consultanta de securitate, Audit securitate Solutii de securitate – optimizare buget de securitateExternalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultant in Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultanta financiara.

Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate - Fii primul care afla noutati si informatii din industria de Securitate