Trassir Active POS

Active POS – modulul smart de la TRASSIR dedicat urmaririi activitatii la casele de marcat

Active POS este in modul foarte important si util pentru segmental de retail.

Este un modul smart, care poate integra canalele video cu softul caselor de marcat, astfel incat sa rezulte o solutie unica, completa si flexibila, de control si raportare. El poate fi folosit atat in regim live, cat si in regim de cautare in arhiva.

Active POS este modulul ce genereaza  cel mai rapid ROI (return of investment) din toate modulele de analiza video. Modul in care Trassir Active POS reuseste sa filtreze din miliardele de inregistrari si evenimente la casele de marcat dintr-o retea si sa furnizeze operatorilor o lista restransa de evenimente cu probabilitate mare de incidente sau abateri in operarea caselor de marcat este unic si extrem de eficient.

Operatorii care analizeaza activitatea la casele de marcat pot filtra evenimentele dupa orice criterii generale ale bonului, specifice pentru fiecare linie din bon dar si dupa alte evenimente legate de operare cum ar fi: introducerea codurilor de bara de la tastatura, multiplicarea cantitatii manual, citirea cu scanner de mana sau scanner de banda, deschiderea cutiei de bani, etc.

Mai mult decat atat operatorii au posibilitatea sa analizeze doar o lista restransa de evenimente cu probabilitate ridicata de frauda sau abatere de la utilizarea normala a POS-urilor. Se pot face cautari in arhiva dupa un anume produs vandut, sau dupa activitate unui anume casier, dupa modalitatea de plata – cash sau card sau cupoane valorice, sau dupa anumite combinatii de produse pe toate bonurile din perioada cercetata. Se pot crea liste specifice de evenimente cautate, astfel incat rezultatele sa fie complete si obtinute cat mai rapid.

Pentru a usura activitatea de urmarire a activitatii la POS operatorii pot urmari imaginile video din momentul in care o tranzactie sau un eveniment are loc doar cu un click pe acea linie. Operatorii au posibilitatea de a valida sau invalida un incident, in caz de validare a incidentului pot alege tipul de incident observat, pot introduce o estimare a piederilor, pot face export in format pdf al eveminentului cu toate detaliile acestuia si trimite email catre persoanele responsabile. Toate aceste eficientizari ale analizarii activitatii la casele de marcat permit analizarea unui numar foarte mare de evenimente, de cateva zeci sau sute de ori mai rapid decat cu alte sisteme de urmarire.

Evident, Active POS asigura detectarea automata a incidentelor la casierie si depistare automata a infractiunilor, sau cautarea avansata in arhiva, dupa anumite reguli logice, ce pot include sau nu bonul de casa. Pentru a fi cat mai eficace, operatorului de la dispeceratul video i se semnaleaza printr-un pop-up pe display, in functie de filtrele de cautare stabilite.

Odata gasite, toate aceste incidente pot fi raportate extrem de usor, in diverse formate, astfel incat eventualele erori sa poate fi identificate, cuantificate si documentate, astfel incat sa fie eliminate in viitor. Active POS are un sistem de generare a rapoartelor in functie de tipul infractiunilor, cu descrierea infractiunii, bonul si, in plus, un screenshot de la camera respectiva exact cu evenimentul raportat.

Si pentru ca Trassir este un software profesional exista si un modul de raportare a activitatii operatorilor. Astfel, managerul de securitate sau loss prevention poate urmari modul in care operatorii analizeaza datele furnizate de Trassir: cate evenimente au fost urmarire, cate au fost declinate, care este viteza de analiza, etc.

Active POS poate realiza analiza de casierie centralizata din mai multe servere concomitent. Totodata, este posibila integrarea cu alte module, cum ar fi People Counter, astfel incat sa obtinem o analiza mai complexa, ce ofera un ajutor extraordinar departamentelor de marketing si vanzari, referitor la adaugarea unor criterii suplimentare, precum “Conversia Vanzarilor”, respectiv cati dintre cei care au intrat in magazin au cumparat si de ce valoare.

Fata de alte solutii, unicitatea TRASSIR rezida in faptul ca, pe imaginea video captata de camere, poata afisa direct textul cu toate informatiile neceare, inclusiv cele din bonul de casa etc, deoarece este integrat cu sistemul de casa de marcat.

Alte caracteristici principale ale Active POS sunt:

–        Se pot adauga mai multe camere, spre exemplu la benzinarii: una la caserie, alta la pompa de alimentare etc;

–        Se poate integra si cu cititoarele de “cod de bare” pentru gestionarea depozitului;

–        Textul poate fi afisat suprapus imaginii in diferite marimi si culori, specific pentru diferite evenimente;

–        Textul poate fi afisat suprapus imaginii Live, Active, Exportat. Exista si posibilitatea vizionarii  imaginii fara text;

–        Se pot crea alarme tip pop-up, email, SMS, catre operatorul din dispeceratul video, folosind filtre avansate.

Beneficiile implementarii Active POS sunt majore si aici vom enumera doar cateva:

–        Se realizeaza mari economii cu ajutorul Active POS;

–        Este un sistem integrat, nefiind nevoie de costuri suplimentare;

–        Imbunatateste disciplina, atentia si eficienta personalului punctului de vanzare;

–        ROI mediu 2-6 luni;

–        Aflati cu siguranta cine incalca regulile de disciplina si cine fura;

–        Aflati despre toate bonurile anulate sau produse sterse de pe bon;

–        Aflati daca este scoasa marfa prin punctul de casierie prin intelegerea cu casierul;

–        Aflati care dintre casieri schimba cantitatea produselor cantarite in mod intentionat;

–        Depistarea utilizarii necorespunzatoare a cardurilor de discount;

–        Descoperirea rapida a angajatilor ce fraudeaza prin scanarea repetata a unui produs sau schimbarea cantitatii marfii de la tastatura.

Din experienta noastra, dupa instalarea Active POS numarul infractiunilor legate de disciplina dar si fraudele interne vor scadea semnificativ.

Si, un element important, ce trebuie luat neaparat in calcul, ROI (Return on Investment) este la nivelul de 2-6 luni pentru fiecare magazin! Deci, implementarea unui modul Active POS de la TRASSIR este cea mai profitabila investitie pentru a reduce pierderile si furturile de la punctul de vanzare.

Toate detaliile legate de configuratia sistemului, sau ce anume solutie este cea mai potrivita pentru magazinele dumneavoastra, le puteti obtine contactandu-ne la office@azitrend.ro.

Doru Asmarandei, Business Development Director at Azitrend Distribution, www.azitrend.ro


Securitate in Romania

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

Parteneri :

4Tree firma de recrutare dedicate pentru industria de Securitate

VerifiES – Verificam Eficienta in Securitate: Consultanta in industria de Securitate

Servicii pentru industria de securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie si audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate,  Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Consultanta marketing si vanzari, Broker de securitate.

2018-06-14T14:51:58+00:00