Auditul securității fizice

Auditul securității fizice în 4 pași

În fiecare an, organizațiile din întreaga lume cheltuiesc un total de peste 100 miliarde de dolari pentru tehnologiile de securitate fizică. Scopul lor, desigur, este de a restricționa accesul la persoane, facilități, produse și alte bunuri. Dar sunt sistemele pe care le instalați de fapt, făcând treaba?

Ca reseller cu valoare adăugată, este vital să aveți o înțelegere deplină a poziției de securitate fizică a fiecărui client. Organizația este vulnerabilă la amenințări care nu au fost recunoscute? Este organizația cheltuită sume inutile de bani pe caracteristici care nu sunt necesare? Angajații săi înțeleg cum să utilizeze eficient tehnologia, atât în ​​timpul unei situații de urgență cât și în fiecare zi?

Pentru a începe să răspundeți la aceste și la alte întrebări-cheie, vă recomandăm să efectuați un audit rapid de securitate al facilităților fiecărui client. În cazul clienților noi, auditul ar trebui să aibă loc în primele etape ale activității dvs. Pentru clienții existenți, asigurați-vă că oferiți audituri regulate de securitate, astfel încât să poată fi siguri că tehnologia lor este încă utilizată la întregul său potențial și că reprezintă toate potențialele amenințări la adresa securității.

Analizele de securitate fizică pot fi procese îndelungate, implicate în mare măsură, în funcție de mărimea facilității clientului dvs., de mediul înconjurător, de riscurile potențiale și de alți factori. Dar majoritatea auditurilor au mai multe teme comune. Cunoașterea elementelor-cheie ale unui audit este un loc bun pentru a începe și apoi puteți ajusta auditul pentru fiecare client.

Pentru a începe, urmați acești patru pași:

1. Examinați aspectul fizic al instalației.

 • Aspectul crează locații pentru ascundere?
 • Există suficientă iluminare pentru a lumina zonele cheie?
 • Este crearea de locuri de amenajare a teritoriului pentru a ascunde sau a asigura accesul pe acoperiș?

2. Notați numărul și locația tuturor punctelor de acces.

 • Angajații și vizitatorii trec printr-un singur punct de control al securității sau există mai multe puncte de acces?
 • Sunt uși, porți, ascensoare și alte puncte securizate utilizând tehnologia de control al accesului electronic ?
 • Sunt ferestrele închise și blocate sau altfel securizate?
 • Sunt toate punctele de acces iluminate?

3. Luați în considerare utilizarea gardienilor de securitate.

Organizația utilizează în prezent paznici?

În caz afirmativ, ele sunt utilizate în mod eficient pentru a controla accesul, a face runde și a răspunde incidentelor de securitate?

Dacă nu, ar adăuga agenți de pază o bună opțiune pentru îmbunătățirea securității?

4. Investigați eficacitatea tehnologiei actuale a securității fizice a instalației.

 • Ce acreditări sunt necesare pentru a avea acces la unitate? Angajații care utilizează sistemul de control al accesului sunt intenționați?
 • Cum gestionează gestionarea vizitatorilor? În timpul unui incident de securitate, organizația ar avea o perspectivă asupra vizitatorilor care se află în prezent la fața locului sau care au fost într-o anumită perioadă de timp?
 • Când angajații renunță sau sunt concediați, ce se întâmplă cu cheile sau cu cardurile de acces?
 • Dacă organizația folosește codurile PIN pentru acces securizat, cât de des sunt modificate?
 • Perimetrele instalației și ale clădirii sunt acoperite în mod adecvat de camerele de supraveghere ?
 • Camerele video externe furnizează imagini video de zi și de noapte?
 • Sunt puncte de acces, scări și alte zone cheie garantate de camerele de luat vederi?
 • Sunt monitorizate camerele video? Cât timp clientul păstrează imaginile?
 • În timpul unui incident de securitate, cum sunt anunțați personalul de securitate despre activitatea neautorizată? Protocolul / sistemul actual permite un răspuns rapid și eficient?
 • Dacă există lacune de securitate, ar fi mai rentabil să adăugați camere sau alte tehnologii, să investească în polițiștii de securitate sau o combinație a celor de mai sus?

De obicei efectuați un audit complet cu fiecare client nou sau care se întoarce? Ce elemente acordați prioritate atunci când efectuați un audit de securitate?

Articol preluat de pe: Ingrammicroadvisor.com


Securitate in Romania by VerifiES Security

Blogul nr 1 din industria de Securitate: Articole, noutati si tendinte din industria de Securitate, Solutii de Securitate, Locuri de munca din industria de Securitate, Resurse utile, topuri de Securitate,  legislatie de Securitate, Club de Securitate, Promovare online pentru firme de securitate

VerifiES Security: Servicii pentru industria de securitate

VerifiES Efficiency– Eficienta in Securitate: Consultanta de securitate, Audit securitate, Selectie, Evaluare si Audit furnizori de securitate, Solutii de securitate – optimizare buget de securitate,  Externalizare management servicii de securitate, Analize, statistici de securitate, Instrumente utile pentru industria de securitate, Proiectare si Receptie sisteme de Securitate

VerifiES Employees – Angajati in Securitate: Servicii de recrutare si training pentru industria de Securitate

VerifiES Evolution – Evolutie in Securitate: Servicii de consultanta dedicatefirmelor de Securitate: strategie, management, marketing, vanzari, consultantafinanciara.

 

2018-12-12T10:21:05+00:00